Δωρεάν Εγγραφή

[ultimatemember form_id="1649"]

Δημιουργώντας ασφαλείς και γεμάτες ενσυναίσθηση οικογένειες

Η σωστή ενημέρωση των γονέων πάνω σε ζητήματα ψυχικής υγείας αλλά και γονεϊκότητας είναι ο πυλώνας του Kidnest που θέλει πρακτικά να βοηθήσει κάθε οικογένεια.

Ιωάννης Γλωσσόπουλος

Συμβουλος Γονέων | Παιδοψυχολόγος | Εμψυχωτής

Ιωάννης Γλωσσόπουλος

Βιογραφικό

O Γλωσσόπουλος Ιωάννης άρχισε το ταξίδι του στον μαγικό κόσμο της προσχολικής αγωγής το 2007 όπου ακολουθούσε πιστά σε παραστάσεις και σεμινάρια τον ιστορικό νεοελληνικό κουκλοθίασο “Κουκλοθέατρο Λαμίας (1987)”. Στα ταξίδια του έπαιζε κουκλοθέατρο, θεατρικό παιχνίδι και διάβαζε παραμύθια στα παιδιά όλης της Ελλάδας. 

 

Το 2011 και μετά από 2000+ επισκέψεις σε σχολικές μονάδες ξεκίνησε τον δικό του θίασο/ομάδα, τους “Ονειροβάτες”. Παράλληλα ξεκίνησε τις προπτυχιακές σπουδές του αποκτώντας Bsc in Psychology στο The Open University (UK). 

 

To 2017 ξεκινά τις μεταπτυχιακές του επιμορφώσεις στο πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου σχετικά με την ψυχολογία παιδιών από 0 έως 9 ετών και τις κοινωνικό-συναισθηματικές τους δεξιότητες (SEL). Παράλληλα οι παραστάσεις και  τα σεμινάρια στους Ονειροβάτες συνεχίζονται με πάνω από 5000 παραστάσεις σε σχολικές μονάδες της βόρειας Ελλάδας και 1000+ συμμετέχοντες σε σεμινάρια σχετικά με τις παραστατικές τέχνες στην εκπαιδευτική διαδικασία. 

 

Το 2021 συνεχίζει τις μεταπτυχιακές του σπουδές αποκτώντας M.Sc. Psychology of Child Development (Παιδοψυχολογία) με ειδίκευση στα παιδιά από 0 έως 10 ετών. 

Μέσα από το KidNest αλλά και τους Ονειροβάτες, σκοπεύει να αλλάξει νοοτροπίες, να καλυτερεύσει τις ζωές παιδιών και ενηλίκων και να φέρει μεγάλες αλλαγές στην προσέγγιση της συναισθηματικής αγωγής στο εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας.

 

Η εμπειρία του σε όλα σχεδόν τα πόστα της προσχολικής και πρώτης σχολικής αγωγής αλλά και η πολιτιστική του κληρονομιά στο Νεοελληνικό κουκλοθέατρο, συνδυάζονται με την γνώση και την επιστημονική κατάρτιση προσφέροντας σε όλους ανεξαιρέτως μια χαρούμενη γονεϊκότητα, μια ήρεμη τάξη και φυσικά αξέχαστες αναμνήσεις.

Εμπειρία

2007-2011

Κουκλοθέατρο Λαμίας

Υπεύθυνος σχεδιασμού δράσεων και βοηθητικός εμψυχωτής. Παρουσίαση δράσεων και παραστάσεων σε πάνω από 2000+ σχολεία σε όλη την Ελλάδα.

2011 - Σήμερα

Ονειροβάτες

Ιδρυτής και γενικός υπεύθυνος της δημιουργικής ομάδας Ονειροβάτες.

H πρώτη ομάδα στην Ελλάδα που φέρνει τις κούκλες μάπετ και παίζει αποκλειστικά σε σχολείο.

Ο μοναδικός θίασος στην Ελλάδα που συνδυάζει συναισθηματική αγωγή και τέχνη στα Ελληνικά σχολεία και γενικότερα στην παιδική ψυχαγωγία.

 

Μερικές λεπτομέρειες της ομάδας μου

 

  1. – Συνεργασίες με μεγάλους δήμους
  2. – Συνεργασίες με μεγάλες εταιρείες σε δράσεις κοινωνικής ευθύνης
  3. – Επιμόρφωση εκπαιδευτικών από το Υπουργείο Παιδείας με συνεργασία των Συμβούλων πρωτοβάθμιας
  4. – Παρουσίαση παραστάσεων σε πάνω από 5000 σχολικές μονάδες
2020 - Σήμερα

Ψυχολόγος | Σύμβουλος Γονέων

Από το 2020 έχω αναλάβει πάνω από 200 περιστατικά οικογενειών σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό πραγματοποιώντας διαδικτυακές συνεδρίες με γονείς παιδιών από 0 έως 10 ετών.

Εκπαίδευση

2010 - 2013

Προπτυχιακές επιμορφώσεις:
-Παιδοψυχολογία
-Τέχνες στην εκπαίδευση
-Σύγχρονο Κουκλοθέατρο
-Τακτικό μέλος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης

2014 - 2019

Bsc (Honours) In Psychology (OU)
Δραματική σχολή ΙΑΣΜΟΣ

2019 - 2020

Μεταπτυχιακές επιμορφώσεις:
-Κοινωνικό-συναισθηματική μάθηση (SEL)
-Θετική διαπαιδαγώγηση

2021

Μεταπτυχιακές σπουδές
M.Sc. in Psychology of Child Development (UCLAN)