Τι είναι το KidNest;

Γεια σας, είμαι ο Ιωάννης!

Το όνομα μου είναι Ιωάννης Γλωσσόπουλος, είμαι ψυχολόγος και εμψυχωτής από το 2008.

Η αγάπη μου για τα παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας είναι μεγάλη και είναι ο βασικός λόγος που δημιούργησα το KidNest.

Ο ιδρυτής του KidNest, Ιωάννης Γλωσσόπουλος

Τι είναι όμως το KidNest;

To KidNest είναι ένα blog που φιλοξενεί άρθρα σχετικά με την συμπεριφορά, την συναισθηματική και ψυχική ανάπτυξη παιδιών από 0 έως 7 ετών.

Στα άρθρα θα βρείτε και συμβουλές για γονείς σχετικά με την οικογενειακή ζωή αλλά και την προσωπική ανάπτυξη φροντιστών και ατόμων που αποτελούν την κοινότητα των παιδιών.

Το Kidnest διαθέτει φόρμα υποστήριξης στην οποία μπορεί ο καθένας να εκφράσει ανησυχίες, σχόλια και προτάσεις ώστε να γίνονται εμπεριστατωμένα άρθρα ή απλά να δίνεται μια άμεση καθοδήγηση σε καθημερινά ή χρόνια προβλήματα που γονείς ή άλλα άτομα δεν μπορούν να διαχειριστούν.

To όραμα του Kidnest

Πιστεύω πως η γνώση που θα βελτιώσει τη ζωή μας πρέπει να διανέμεται τουλάχιστον σε σκεπτόμενους ανθρώπους. Μέσα από εμπειρίες, βιώματα, έρευνες και πρακτικές όλοι μπορούμε να δημιουργήσουμε μια κοινότητα που θα έχει τα εξής χαρακτηριστικά: Αγάπη, Αποδοχή, Κατανόηση, Ενσυναίσθηση.

Πιστεύω πως έχουμε χρέος στους πολίτες του αύριο, τα σημερινά παιδιά. Οι παρωχημένες συμβουλές, η ποπ ψυχολογία και τα μαγικά ματζούνια, δεν έχουν θέση στην κοινωνία του σήμερα που θέλει να διαμορφώσει πολίτες του αύριο.

Μεγαλώνω παιδιά, σημαίνει πως μεγαλώνω και εγώ. Το ταξίδι της αυτεπίγνωσης, δεν σταματά στα 18. Σταματά μόλις τα μάτια μας κλείσουν. Μαθαίνω συνεχώς, εξελίσσομαι, βοηθώ και ακούω.